Surf terug naar het euromediArts Web menu : KLIK HIER
 DRIVE IN SHOW

Nadat Radio Atlantis noodgedwongen verdween omdat het schip Mi Amigo door Tack werd gehuurd (later werd hij zelfs mede-eigenaar) zat er voor de Nederlandse DJ's niet  veel anders op dan bij hem te solliciteren. Hiervan mmakte Tack gebruik om een eerder bescheiden prestatievergoeding te bedingen. Tack wou Norbert (op de foto rechts met Guy Van Antwerpen) absoluut bij Mi Amigo. En zo kwam het dat Norbert een veel gunstiger salaris kon bedingen.

Was het vroeger zo dat de DJ het voorprogramma van de zangvedette verzorgde, dan bracht de Mi Amigo Drive In Show daar een grondige verandering in. Het tijdperk van de DJ-vedette was begonnen en tot op vandaag blijft het doorgaan. Zoals je op de foto's bemerkt maakte Tack dankbaar gebruik van het succes van de Mi Amigo Drive In Show om zijn Start-vedetten te promoten. Links de verkleinde afbeelding van een affiche met Paul Severs. En rechts wordt wijlen Joe Harris na zijn optreden in de bloemetjes gezet door een fan en Norbert. Op de mengtafel liggen reeds de bloemen voor de DJ en bemerk ook dat de zaal weer afgeladen vol zat...

Van bij de start van de zender werd echter gerekend op een aanvullend inkomen voor de DJ's door het inrichten van  drive in shows. Van bij radio Atlantis wisten de meeste DJ's dat dit lucratief kon zijn. En de "Mi Amigo Drive In Show" had van bij de start een onvoorstelbaar succes. Normaal beurde een DJ 2000,- BF per uur (dit was 30 jaar geleden en zou nu zo'n 500 euro betekenen). Norbert, die in BelgiŽ al naam had gemaakt bij de Nationale radio en als zanger, werd zoveel gevraagd dat de organisatie van de drive in's voor hem een hoger honorarium bedong bij inrichters. Boven rechts merk je hoe het normale bedrag meer dan verdub>beld werd. Maar ook in Nederland eisten sommige organisatoren de aanwezigheid van Norbert.
Boven rechts merk je hoe er een "verandering" gebeurde om Norbert in Oostvoorne te krijgen.

De eerste die zich in Den Haag aanmelde om de techniek van de drive-in's te verzorgen was piepjonge Danny Vuylsteke ofte 'dikke Danny'. Algauw kreeg hij concurrentie van vader en zoon Guy Van Antwerpen (zie foto links met wijlen Joop Verhoof). Rechts Peter Van Dam en enkele drive-in-boys.

 

NIET OM MEE TE SPOTTEN...
De legendarische jinglemachines van de grote zeezenders. Uit de USA in Nederland geÔmporteerd door "Iemke Roos" en in BelgiŽ geÔntroduceerd door Norbert : de SPOTMASTER !
Voor een groot deel was de Spotmaster verantwoordelijk voor het swingende geluid van de radioprogramma's en de vaart die erin stak. Ook voor discotheken, drive-in's en disco-shows zoals in het Norbert Hey Center !

Meer foto's over drive in en techniek in het Fotoalbum !
  redactie, grafiek en webdesign : Martijn van de Velde en Piet Deckers
© euromediArts  |  gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
Email versturen naar redactie het Radio Web : KLIK HIER