op deze pagina
DE 50's
LIFE STYLE
Verkeer
PORSCHE...DE NATTE DROOM VAN ELKE LIEFHEBBER

Porsche (Dr. Ing. h. c. F. Porsche AG) is een Duits fabrikant van sport- auto's, opgericht in 1931 door Ferdinand Porsche, tevens de ontwerper van de eerste Volkswagen. Voor de eerste Porsche, de Porsche 64 uit 1938, werden zoals duidelijk te zien op de foto boven, veel onderdelen van de Volkswagen Kever gebruikt.

De tweede Porsche 356 uit 1948, werd in eerste instantie gebouwd in Gm�nd, Oostenrijk, waar het bedrijf naar toe was gevlucht tijdens de tweede wereldoorlog). Na de productie van 49 auto's, verhuisde het be- drijf terug naar Zuffenhausen (West-Duitsland). Veel mensen be- schouwen de 356 als de eerste echte Porsche, eenvoudigweg omdat het het eerste model was dat werd verkocht door het jonge bedrijf.

Toch blijven sommigen de Porsche 64 als het eerste Porsche model beschouwen, maar feitelijk was het enkel een testmodel en kende een beperkte productie. De 364 daarentegen (foto boven) was w�l een pro- ductie model en was de topwagen van het merk tussen 1950 en 1954. De design was trouwens een ontwerp van  Erwin Komenda.

De Porsche coup� zoals die te koop was in de jaren 1955 tot 1959.

RACECAR VOOR DE AMATEUR...

Het begon allemaal in september 1951 in New York. Hier kreeg ont-werper Harley Earl, ge�nspireerd door een racewedstrijd, een idee voor een gloednieuwe sportauto. Na een prototype in september 1952, maakte de Chevrolet Corvette in januari 1953 zijn publieksdebuut op de Motorama Show. Door de vele overweldigende reacties kwam de auto al zes maanden later op de markt. Op 30 juni 1953 reed de eerste Corvette de fabriek uit. Een legende was geboren!

EEN SPORTIEVE DREAMCAR...

De Ford Thunderbird, die in 1955 ge�ntroduceerd werd, was bedoeld als concurrent voor de indertijd geflopte Chevrolet Corvette. Een sportieve luxewagen die niet bedoeld was om mee te racen, maar meer om gewoon mee te cruisen. Het werd direct een succes.
De eerste generatie, de 'Classic T-Birds' (1955-1957) veranderden dan ook niet veel per jaar. In 1957 kreeg hij nog wel elegante vleugels en een andere grille. Ook kreeg hij patrijspoorten in zijn dak of hardtop.
De tweede generatie T-Bird, bekend als de 'Square Bird'(1958-1960), had, zoals al duidelijk zal zijn, een beetje een doosvorm. Wat veel mensen voor het hoofd stootte aan deze generatie was dat het opeens een vierzitswagen wagen werd. Verkopen deed hij wel, maar in minder grote mate. Vandaag de dag twijfelt men zelfs nog of dit wel een echte T-Bird genoemd mag worden. Dat de inmiddels drastisch veranderde Corvette terrein begon te winnen, was dan logisch.

s
EEN DREAMCAR VAN OVER HET KANAAL...

In 1922 richtte William Lyons de 'Swallow Sidecar Company' op in het Engelse Blackpool. Dit bedrijf hield zich voornamelijk bezig met de productie van zijspancombinaties voor motorfietsen. In de jaren dertig verschenen diverse modellen onder de naam 'Silver Swallow'. Het accent kwam hierbij steeds meer te liggen op snelheid en luxe. Met een compleet nieuwe lijn van sedans en sportwagens deed in 1935 de naam 'Jaguar' voor het eerst haar intrede. Voor Jaguar betekende deze periode ook haar aanvang in de autosport.
Hierboven het model uit 1955. En hier onder de Jaguar_XK_140 ui 1954 en de Jaguar Mark VII in productie tussen 1950 en 1957.

s
VADER EN ZOON

Ferdinand Porsche werkte met zijn zoon Ferry samen aan het ontwerp van de 356 maar overleed kort nadat het eerste prototype was gebouwd.

MINIATUUR DREAMCARS

Miniatuur wagentjes uit de jaren vijftig zijn nu heel wat geld waard. Zoals hier boven dit model van een Porsche uit 1950.

Miniatuur Chevrolet Corvette
Matchbox  Ford Thunderbird
Miniatuur Ford Thunderbird
Miniatuur Jaguar XK 140
DROOMAFFICHES

Een sportwagen om van te dro-men moest natuurlijk ook ver-kocht worden. Vandaar de gla- mour en glitter van de Ford  Thunderbird en de sportieve pre-saties van de Chevrolet Corvette. (affiches hier onder).

PRO RACEWAGENS

Zo stelde men zich in 1950 voor dat een F1 racewagen er in het jaar 2000 zou uitzien. Tjaaa....

De onbetwiste koning van de circuits in de jaren vijftig, en een van de grootste aller tijden : De Argentijn Juan Manuel Fangio, hier in een Ferrari 050 gebouwd door Lancia, op weg naar de wereld-titel. Hij won het wereldkampioen- schap vijf keer, waarvan vier keer op een rij, tussen 1954-57

De Maserati's staan klaar voor de race. In een van hen zit Fangio en je raad het nooit : hij wordt we-reldkampioen.

De eerste start Mercedes team na de Tweede Wereldoorlog. Kling, Lang en Fangio in hun W154s in Buenos Aires in 1951. Twee maal raden wie er ook met Mercedes wereldkampioen werd.

Pietsch in 1952 in een prachtig gestroomlijnde Avus Special.

 VORIGE NAAR BOVEN    VOLGENDE   
redactie, webdesign en grafiek : Dennis Garcia en Norbert
copyright � euromediArts  |  gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
Email versturen naar redactie 50'sWeb : KLIK HIER