op deze pagina
DE 50's
LIFE STYLE
Verkeer
Een BWM Isetta voor Jan met de pet en Janneke...

Het is moeilijk voor te stellen als je tegenwoordig de peperdure BMW's over de wegen ziet rijden met hun fiere eigenaars (alvast tot de vol- gende afbetaling) achter het stuur. En toch is origineel maar armtierig wagentje op de foto boven ��k een BMW... Na de tweede wereldoorlog zat de grote "Bayrische Motoren Werke" compleet aan de grond. En dit wagentje was de eerste poging om weer op de markt te komen. Dat het hen gelukt is, dat kan men tegenwoordig overduidelijk zien op al onze wegen.

Een BWM Isetta voor Jean en Jeanette...

Je mag zeggen wat jet wil, maar BMW heeft er steeds een handje van weg gehad om hun producten met de nodige glamour en glitter aan de (welgestelde) man en vrouw te brengen. De foto hierboven en de vedetten foto's hiernaast rechts, bewijzen dat ze er zelfs in slaagden om hun 3-wielig monstertje zo'n naam en faam te geven dat het niet langer beschouwd werd voor wat het was : een veredelde motorfiets...

Een laag vliegende Messerschmidt...

En nog een Duitse fabrikant die al even laag gevallen was.  De uitvinder en producent van de in het begin van de tweede wereldoorlog onover-  winnelijke jachtvliegtuigen was om den brode wel verplicht het over een andere boeg te gooien. Er werd begonnen met de productie van een goedkoop auto-tje want de Duitsers waren na de oorlog wel heel slecht bij kas. Dat het wagentje de vorm had van een vliegtuigcockpit zal wel geen verbazing wekken. Een commercieel succes werd het echter nooit.

    EXCLUSIEF !

Wie dacht dat Elvis Presley alleen poen en aandacht had voor geld- en benzine verslindende Cadil- lacs zit er glad naast. Op boven- staande exclusieve foto poseert hij fier in zijn BMW Isetta.
(Deze unieke foto van Elvis Pres- ley uit zijn prille beginperiode, heb ik gekregen van en student uit de USA die in Leuven studeerde en in de geboortestaat van Elvis (Tennessee) woonde. De foto was vergeeld en Dennis heeft die na een grondige opknapbeurt weer toonbaar gemaakt.  Norbert )

   BIG STAR IN A SMALL CAR !

Amerikanen waren (zijn ?) gek op die kleine Europese wagentjes. Zo kon men superstar Gary Grant in de film "House-boat" zien rond hossen in een Isetta. En BMW ver- delers in de USA maakten hier gebruik van in hun publiciteit. En dat hij effectief met zo'n BMW-tje overweg kon bewijzen we met de foto hieronder.

 
 VORIGE NAAR BOVEN    LIFE STYLE MENU   
redactie, webdesign en grafiek : Dennis Garcia en Norbert
copyright � euromediArts  |  gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
Email versturen naar redactie 50'sWeb : KLIK HIER