op deze pagina
DE 50's
LIFE STYLE
Verkeer
    EEN DOODGEWONE FIETS

Zo zag er een fiets uit in 1957. Let op de uitgebreide kettingbe- schermer om te vermijden dat de "wijde" broekspijpen tussen de ketting belandden.

M��r nog dan Belgi� was Neder- land het bromfietsland bij uitstek. In de gloriedagen van de bromfiets had ruim ��nderde van alle ge- zinnen een bromfiets. In totaal 1,7 miljoen !

    DE FIETS MET HULPMOTOR

De fiets 'met hulpmotor'. Nog meer fiets dan dan motor kon men er ook gewoon mee trappen, al vergde dat natuurlijk wat meer inspanning. Hierboven het model van de Nederlandse fabrikant "Pluvier".

    DE MOBYLETTE

In het begin van de jaren vijftig was het Franse merk zo populair dat 'Mobylette' de naam werd voor iedere bromfiets. .

    DE CONCURRENTIE

Een "JLO" brommer die erg leek op de populaire "Fandria" die afge- beeld wordt op de foto hieronder.

    DE FLANDRIA

Al snel werd de motor ge�ntegreerd in de fiets en...de brommer was ge-boren. Boven een van de eerste modellen van "Flandria" de Belgische fietsenfa-briek die algauw ook voor brom- fietsen het toonaangevende merk werd. Einde jaren vijftig vertoonde, na de eerste modellen (zie foto onder boven), vooral de "Flandria Majestic" scooter-brommer (zie foto helemaal onderaanr) nog weinig gelijkenis met een fiets

'T WONDER VAN DE FIETSENZAAK : DE BROMMER

Op de foto boven een fietsenzaak in Amsterdam zoals die er uit zag in de jaren vijftig. Brommers hadden al een ereplaats veroverd op de stoep voor de zaak. Feitelijk is het verschil met de kleine fietsenzaak van tegen-woordig niet zo overweldigend. Dat er heel wat veranderd is merkt men w�l als je het atelier van de fietsenmaker (zie onder) vergelijkt met de eigentijdse werkmiddelen waarover men tegenwoordig beschikt.

EINDHOVEN - ROME ZONDER HULPMOTOR

Bloembollen en fietsen passen de Hollander zoals frites de Belg. Hierboven Nederlandse fietsers die, helemaal zonder hulpmotor, de verre tocht naar Rome en terug voltooiden. Zelfs de Italiaanse dame met de zonnebril (rechts op de foto) keek even op van zoveel sportieve mannelijkheid.

SUPERIA, TELSTAR en... LIEVE OLGA

De drie broer Claeys, eigenaars stichters van de "Flandria"  fabriek, kre- gen het aan de stok met elkaar. De buit werd verdeeld. E�n broer nam genoegen met de centen, een ander ging verder met "Flandria", en de derde broer begon een volledig nieuwe fabriek "Superia". Die werd opgetrokken pal naast de oude fabriek...
Het hoeft dan ook niemand te verbazen det de "Superia" modellen erg leken op die van "Flandria". Boven showt de Vlaamse tienerster Lieve Olga het "Telstar" scooter-brommer model. De naam was uiteraard een verwijzing naar het  toen erg populaire Russische ruimtetuig.

    250.000 x SOLEX

L.W. van der Heem had het geluk om in Nederland de 250.000e Solex te fabriceren en te verkopen. Op de foto boven wordt hij gefelici-teerd door F. Eriksson, directeur van het verkoopkantoor (Handels- maatschappij R.S. Stokvis & Zonen te Rotterdam). We schrijven op dat ogenblik al 11 juli 1957.

    ZALIGE FIETSTOCHT...

Wanneer de schooljeugd in het Katholieke Brabant (Nederland) een fietstochtje maakten dan gebeurde dit onvermijdelijk onder de stren- ge en zalige bescherming van diverse priesters (foto boven achter).

 
TOEN WAREN SNELHEIDSDUIVELS...NOG HEEL GEWOON !
   
 

"Z�ndapp" brommers waren Duits, degelijk en....duur. Volle gas kwam de brommer aardig in de buurt van 60 km_uur. Wat nog braafjes was vergeleken met sportbrommers die moeiteloos 80 � 90 km/uur haalden, zelfs op het fietspad. Snelheidsbeperkingen voor brommers en scooters moesten nog worden uitgevonden..

 
 VORIGE NAAR BOVEN     LIFE STYLE MENU   
redactie, webdesign en grafiek : Dennis Garcia en Norbert
copyright � euromediArts  |  gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
Email versturen naar redactie 50'sWeb : KLIK HIER