op deze pagina
DE 50's
LIFE STYLE
Dagelijks leven
WERKEN IN EINDHOVEN ...EN IN BRUSSEL

Boven een plaatje van de dagelijkse verkeerschaos ten tijde van de aanleg van het zgn. hoop spoor en de Boschdijktunnel. En dat allemaal omdat koning auto zich sneller in de stad zou kunnen verplaatsen. Vijftig jaar later doet men net het omgekeerde...
( foto Ben Brekelmans )

De "kleine ring" in Brussel werd aangelegd voor de Wereld-tentoonstelling in 1958. Het project, kompleet met tunnels werd geopend in september 1957. Na maanden verkeerschaos bo-vengronds, verplaatste de chaos zich onder de grond. Het is er vijftig jaar later niet beter op geworden.

DE LANGE HETE ZOMERS... ...IN DE JAREN VIJFTIG

Of de zomers in de jaren vijftig �cht zo heet en zo lang wa-ren...Het zal ons een zorg zijn. Net zoals ook de spelende kinderen op het Museumplein in 1953 en in Amsterdam zich geen zorgen maakten.

De bikini was nog niet uitgevonden, naaktstranden waren des duivels, maar of kleine en grote kinderen het in 1954 daarom minder leuk vonden aan het strand van Oostende valt te betwijfelen.

PAARDENKRACHT IN BELGIE... ...IN NEDERLAND

Terwijl op andere pagina's van ons jaren vijftig web de moderne auto's voorstellen, werden in Brugge de kolen voor de verwarming nog aan huis gebracht met "paard en kar" (zoals men zei in Vlaanderen).

J.W. Ockhuizen werkte vanaf zijn achttiende voor het expeditiebedrijf Taling en Boelhouwer. In 1957 ging hij met pensioen en op de foto boven maakt hij zijn laatste rit met paard en wagen.

...IN FRANKRIJK DIE ANDERE PAARDENKRACHT...

Wie denkt dat de Lage Landen tot de onderontwik- kelde streken behoorden waar paarden nog voor vervoer zorgden, die kijkt beter eens naar de foto boven genomen in de wereldstad Parijs in 1958.

De "paardentram" was bij het regionaal vervoer vervangen door de "stoomtram". En die werd geacht m��r paardenkracht te leveren. Helaas moest ook die in 1958 "uit dienst", zoals de foto boven bewijst.

 LIFE STYLE MENU NAAR BOVEN    50'S INTERIEUR