op deze pagina
De jaren 50
MUZIEK
Internationaal

Van Cornelia tot Conny Fr´┐Żboess, Als kindzangeres ontpopte zij zich tot een tieneridool en later tot een gevierde actrice. In ons Show Web is er over haar een hele "special" met foto's en teksten :
KLIK HIER  en lees er meer over

VICO TORRIANI

Geboren in 1920 in Zwitserland was hij niet alleen het prototype van de charme zanger maar, net als Caterina Valente, een polyglot die zes talen sprak en liefst in twaalf talen zong. Ook in de Bene-lux scoorde hij enkele hitjes. De bekendste is wel "Kalkutta liegt am Ganges". Na zijn zangcar- ri´┐Żre ging hij voor TV werken om nadien nog een terug in de be- langstelling te komen als zanger van volksliedjes. Net als Caterina trok hij zich terug in een Zwit- serse villa waar hij in 1998 overleed aan kanker. Hier onder een exclusieve foto met Vico, vrouw Evelyne, dochtertje Nicole en zoon Reto in betere dagen. 

Peter Kraus was de eerste Duitse rocker. Nu ja, rocker, op zijn Duits dan. Op de foto links boven zie je Peter toen hij nog met "Die James Brothers" met veel vuur originele rocknummers zong. En rechts boven merk je wat de showbizz van hem gemaakt heeft : een nette jongen die zoete liedjes zong in smoking met vlinderdasje...Hij werd er wel de populairste mannelijke teenager vedette in eigen land mee. Net als Cliff Richard in de UK. Al sschatten we Cliff toch nog wat hoger in.

 In Belgi´┐Ż en Nederland werd Peter pas populair toen hij gekoppeld werd aan het immens populaire Vrouwelijke Duitse tieneridool : Conny Fr´┐Żboess. Ze maakten samen platen, traden op in muzikale flut-films, maar hadden nooit een persoonlijke relatie. Kenners beweren dat de intelectuele verschillen hier voor te groot waren. Cornelia is trouwens later uit de muziekbizz gestapt en vertolkt ernstige rollen in de tilm- tv- en vooral theaterwereld.

"Conny und Peter
machen Musik" :

HET EERSTE VLAAMSE TV-PROGRAMMA VOOR TIENERS

Na het succes van een teenager show in de grote zaal van het Martini Center in Brussel, besefte men bij de Vlaamse Televisie dat er ook andere muziek bestond dan die van Amerikaanse crooners. Een eerste Tv-programma voor tieners werd uitgezonden met plaatselijke vedetten als Dan Ellery, Pete Monti en The Jokers. Uit Nederland kwamen Peter "Kom van dat dak af" Koelewijn en zijn Rockets. Maar d´┐Ż vedette was ongetwijfeld Peter Kraus, die toen voor het eerst in de Benelux optrad. Op de foto boven zie je een piepjonge Norbert (toen hoofdredacteur van Pick Up en/of redacteur van Juke Box) die er in slaagde Peter te interviewen, Niet in het minst door een aanbeveling van Conny Froboess die Norbert een stuk beter kende. 

 VORIGE NAAR BOVEN    MUZIEK MENU   
redactie, webdesign en grafiek : Dennis Garcia en Norbert
copyright ´┐Ż euromediArts  |  gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
Email versturen naar redactie 50'sWeb : KLIK HIER