op deze pagina
De jaren 50
MUZIEK
50's posters
WAS HET NU IN VIJFTIG OF WAS HET AL ZESTIG ?

Jacques Kluger van World Music was in die    tijd de machtigste man in de Vlaamse show-wereld. Voor zijn nieuwe ontdekking ook maar ��n hit had gescoord wist hij platenlabel  DECCA en de zuinige Bylois van Benelux Theater zo ver te krijgen dat zij al opdraaiden voor een kostbare kleurenposter met witte   band bovenaan om bijdruk toe te laten aan inrichters van shows en danspartijen.

Bij Philips kon er voor een van hun best verkopende artiesten blijkbaar zelfs geen foto af... Nochtans had ook Bob Benny (zoals je op de "de benelux Theater pagina" kan lezen) ex-clusief getekend  bij Robert Bylois en zijn Be-nelux Theater. En vertegenwoordigde hij Bel-gi� twee maal op het Eurovisie Songfestival.

De eerste 45t platen, EP's en LP's van Will Tura verschenen op het DECCA label. Toen zijn uitgever Jacques Kluger met PALETTE een eigen platenmerk opstartte stapte Will Tura vanzelfsprekend ook over naar dit nieuwe label.
Naast zanger is Tura, wat weinigen vermoeden, ook een prima zaken- man. Het zit West-Vlamingen in het bloed. Hij stichtte een eigen platen- mark TOKAPI en nam, samen met wijlen broer Staf ook de commer-cialisering, public relations en pu-bliciteit in eigen handen. Het re- sultaat waren o.m. affiches gespon- sord door "Faylon" (links : origi-nele breedte 43 cm / hoogte 60 cm). Voor een grotere afbeelding :

D� charmezanger bij uitstek en in ze- kere zin   de voorloper van Louis Neefs. Ook Jean Walter oogste succes in Duitsland en Nederland. Denken we maar aan zijn onsterfelijke "Tulpen uit Amsterdam". Zijn stemregister lag wel iets hoger dan dat van Louis Neefs. Toen hij bij het platenlabel van Kluger "Palette" tekende waren de gloriejaren echter al voorbij.

RAY FRANKY
origineel : hoogte 55 cm / breedte 35 cm

Fonior, de platenfirma die o.m. DECCA verdeelde en voor het label ook eigen producties op de markt bracht, is altijd royaal geweest   met prachtige affiches voor hun vedetten.

 
 MUSIC MENU NAAR BOVEN    VOLGENDE   
redactie, webdesign en grafiek : Dennis Garcia en Norbert
copyright � euromediArts  |  gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
Email versturen naar redactie 50'sWeb : KLIK HIER