op deze pagina
DE 50's
LIFE STYLE
Sexy 50's
   A PARIS COMME A PARIS...

In de jaren vijftig was Parijs niet alleen de lichtstad maar zonder enige twijfel ook d� stad waar lief- hebbers van sex aan hun trekken kwamen. Naakt (NU) ver- pakt in een prachtige show was er te zien in de wereldbekende caba- rets "Lido" (zie boven) en de "Folies Berg�re" (zie onder).

   STRIP TEASE...

"Striptease" komt uit het Engels maar "stripteaseuse" was dan weer zo Frans als het maar zijn kan. Ook in Parijs waren de beste (?) striptease tenten te vinden. De foto's buiten bedekten vitale on- derdelen met een zedig wit bandje. Binnen was er m��r te zien. Op de foto een "stripteaseuse" aan de ingang van de zaak, en wil je haar aan het werk zien : loop met de...
MUIS OVER DE FOTO'S

MAG HET IETS...MINDER ZIJN
  meer             minder

Een stel foto's van drie leuke mei-den dat te koop werd aange- boden. Als je die ��n voor ��n liet bekijken waren de "ooh's" en de "aah's" niet te tellen.  Klik op "meer" en/of  "minder" en je zal ongetwijfeld begrijpen waarom...

AND IT'S
AL IN THE GAME...

(Nat 'King' Cole)
Als ik met de jongelui van euromedi- Arts praat lijkt het net of seks is iets dat werd uitgevonden op het einde van de 20e eeuw. Iemand heeft ooit wel eens gehoord over de seksuele

revolutie in de sixties, maar de fifties... dat waren de jaren stilletjes waar iedereen nog in de ooievaar geloofde. Die brave vogel was wel erg actief als je de kroostrijke gezinnen van onze ouders en grootouders in acht neemt. Maar in werkelijkheid vroeg ik als 12-jarige dreumes al aan mijn moeder "waar de kindertjes vandaan kwamen" en kreeg hier- een concreet antwoord op zonder "bijtjes en bloemetjes" verhalen. Een tweetal jaar later, bij een spelletje tafeltennis (ping pong) op de zolderkamer bij familie moesten we op zoek naar een verloren geslagen balletje en ontdekten het in een hoekje van een doos vol met "vieze" boekjes...Een speelkameraadje wist te vertellen dat je die makkelijk kon krijgen als je er maar discreet om vroeg bij de plaatselijke krantenboer. Later, als student, gebruikten wij bij het klaverjassen een spel kaarten dat "tot de verbeelding" sprak, en "Picturegoer" was stiekem de favo- riete lectuur van menig studiegenoot (zie foto's onder en boven).

Norbert.    
   SEX IN (A SMALL) CITY...

Wie denkt dat seks alleen te zien was in obscure boekjes en ma- gazines, heeft het mis. Als voor- beeld hierboven een reclame voor het zedige Belgische badplaatsje Blankenberge waar een knappe meid de hoofdrol op eist.

   PARIS OF PAREE  ?

In de jaren vijftig moest men heus niet op de Pirelli kalender wach- ten om op een aangename wijze de juiste datum en ander nog aangenamer zaken te ontdekken. Deze kalender (foto boven) uit 1951 kon men bestellen mist een bon in te vullen en op te sturen naar maandblad "Maurice de Paree" (foto onder).

Leuke jongens die Amerikanen. Omdat in de fifties heel wat yan-kees de grootse moeite hadden om "Paris" op een fatsoenlijke wijze uit te spreken hadden de uitgevers van het blad de stad herdoopt  tot "PAREE"...
Als het over seks ging wezen de Amerikanen met een beschul- digende vinger naar Frankrijk en vooral Parijs. Wellicht daarom dat Parijs zoveel Amerikaanse toe- risten, aantrok.

   BIJNA VERGETEN...

...de homofiele bezoekers van onze website. Komt natuurlijk door dat de euromediArts redac- tie exclusief bestaat uit onver- beterlijke hetero's. Maar er be- stonden wel degelijk magazines voor de liefhebbers van de man- nenliefde. Alleen waren die in de jaren vijftig niet officieel te verkrijgen. Ze werden dus op de "zwarte markt" gekocht en van hand tot hand doorgegeven.

   PRINSELIJKE KIEKJES...

Een Franstalig en in Belgi� zeer populair tijdschrift was "Cin� Revue". Er stonden degelijke re- censies van films in maar het werd, net als "Playboy", gekocht om andere redenen.  Was de foto op de cover nog netjes, op de binnenpagina's werden exclusie- ve foto's gepubliceerd die heel wat minder om het lijf hadden. Op de foto boven een cover met de latere prinses van Monaco Grace Kelly en op de foto onder in een heel wat minder prinselijke pose.

 
 LIFE STYLE MENU NAAR BOVEN    VOLGENDE